Monday, August 18, 2014

Arroz de açafrão e passas com frango frito e salada de cuscuz (Saffron rice and raisins with fried chicken and couscous salad)


Fried chicken is like a classic, i probably dont even need to tell how its done...
...but i will anyway :D okkk...so, grab a chicken, cut it in small pieces and season it with thyme, sea salt, powder garlic and olive oil. Let it marinate for at least 15 minutes (you can go down a few posts or type in the blog's search to find the marinating time chart)
While you wait, bake some couscous following the instructions on the package or just double the couscous used with water, boil it for 8 minutes, turn off the heat and close the pan until the couscous grows. Dice tomatoes, cucumbers depending on how many people are you serving it too...put some sweet corn and chopped mozzarella. Mix it all together and add the couscous. Season it with olive, lemon juice and salt.
Start frying the chicken in a deep pan.
Chop 1 onion and 3 garlic cloves into a pan with 1 tablespoon of olive oil , add 4 cups of water and 2 tablespoons of saffron, let it boil...then add the rice, let it cook for 10 to 15 minutes.
Easy wasn't it?! 
Bon Appetit

Cabo Ledo beach -Luanda


This rock is standing almost in the way through a passage of low tide and it is huge
i tried climbing it, i had to...but...all i got was cuts and bruises
:P 
But it was fun anyway
T

Cooking grains (how long and how much water)

A little help knowing how long to cook a few grains


Alternative sources of protein


For those that are planning to take on a new diet, vegetarian or paleo its good to know other sources of protein for that is something lacking on those diets


Boiling eggs time chart

As i promissed, here's the time boiling point chart for eggs
:)





Crepes de farinha de milho e calda de tangerina -opcional canela para polvilhar- (maize flour crepes with mandarin syrup)

Ingredientes para os crepes:
2 chávenas de leite
1 chávena e 1/2 de farinha de milho
3 colheres de sopa de açúcar
2 ovos
Ingredientes para a calda:
4 tangerinas
8 colheres de sopa de açúcar

Junte todos os ingredientes para os crepes em uma tigela e misture bem para não deixar grumos
Pegue numa frigideira pequena/média e deite 1/4 de colher de chá de manteiga em fogo brando, espalhe bem e vá deitando a massa para os crepes até se formar um crepe do tamanho que deseja e não ponha muito para não ficarem muito cheiinhos pois assim ficam mal cozidos no centro, quando notar que já está a dourar as bordas e a fazer buraquinhos que soltam ar :) vire o crepe
deixe cozer uns 5 minutos ou até ver que está cozido do outro lado, pode levantar o crepe com a espátula para espreitar. Repita o mesmo processo até ao fim da massa, lembrando-se sempre de colocar um pouco de manteiga ou azeite antes.
Calda: Corte as tangerinas horizontalmente e espremê-las com o aparelho ou uma colher de sopa, passar no coador e guardar somente o líquido. Ponha numa panela pequena e funda e junte-lhe o açúcar em fogo médio até começar a levantar fervura, depois de ferver, vá mexendo com uma colher de pau para não subir e cair da panela, deixe ferver uns 15 minutos e apague o fogo.
Verta a calda sobre os crepes enrolados ou abertos
Eu como sou fã de canela, polvilhei um pouco...
ficou muito bom
:)