Sunday, August 17, 2014

Biking around


Rolling rolling... up and down the dunes

Typical food stops

Before we got to the beach, on our way we just had to stop to try typical food
cooked in these huge pans, under them there is a hole filled with steaming hot coal 
and those poor little friends over there were part of the meal 
we had funge with grilled pork chops and
beans cooked in palm oil 
I'll give you the recipe one of these days
Its always a great risk to eat at places like these
food contamination causes serious illnessess 
but once in a while we go crazy 
:P

Contra-costa - Mussulo shore

And back to photography

 Here we were on our way to the beach 
for some more fishing and bathing
You gotta love nature


Feather earrings

 They will always be a fashion "yes" ...i love them
My feather earrings
And for those who thinking about selling jewellery like me
i tell you, they SELL WELL 
;)

Recycling old bracelets


DON'T THROW AWAY your old plastic and iron bracelets
give them a new look
get a glue gun, a few rocks, some fabric and jewellery findings 
and get new bracelets all the time


Baby slippers

And if you still have some fabric left why not sew by hand a nice and warm baby slippers
:)
I am not going to give you the pattern this time, the next time i make one i promiss i'll show you step by step.

Recycling pea cans

Got pea cans?! 
Want an idea of what to do with it?

Well, buy some fabric, of your choice, get a scissor, hot glue gun and start covering it
I made a lid out of polymer clay but you can make one from paper mache or any round object the same size as the can opening.
I am absolutely crazy about faux fur so had to use it...look how nice they are to keep earrings and bracelets.


:)

Rolo de carne moída recheado

Ontem decidi fazer um rolinho de carne picada, já estava cansada de hambúrguer, tinha umas 700 gramas de carne moída ...temperei-a com algumas pitadas de sal grosso (3ou 4) uma colher de chá
de cominhos, 4 dentes de alho picados finamente, 3 colheres de sopa de azeite, envolvi tudo muito bem, abri em rectângulo e coloquei uma chouriça no meio, sim, CHOURIÇA
chouriça pode ser fabricada com o mesmo recheio do chouriço ou ter tempero especial de acordo com a região ou o fabricante. A maior diferença reside na tripa usada. Este enchido é feito com tripa de carneiro, que é mais estreita. Assim, a chouriça é mais delgada que o chouriço.
Cobri a chouriçA de lado com umas cenouras (eu usei cruas, mas podem cozê-las previamente)
e usei queijo Brie por cima que é um queijo que gosto muito
Também podia ter usado alguns ovos cozidos, mas desta vez ficaram de fora
Enrolei cuidadosamente o rectângulo de carne em cilindro para as cenouras não o furarem
Cobri um tabuleiro de ir ao forno com tomate, alho, cebola e azeite, 4 folhas de louro e meio copo de vinho branco

Pré-aqueci o forno a 200ºC e coloquei o tabuleiro ao meio
Fui abrindo de vez em quando para molhar a carne com o molho
Ficou 45 a 50 minutos no forno
E quando saíu ao abri-lo a primeira coisa que se nota é o queijinho derretido a espalhar-se 
E estáaaaaaaa... rodelinhas de carne de vaca, chouriça, cenouras e queijo Brie

Palitos de massa folhada

A massa folhada que sobrou dos meu "vol au vents" ainda deu para voltar a abrir e salpicar um pouco de sal grosso ou fino, umas folhas de oréganos, pressionei com as duas mãos para entranharem bem na massa, cortei às tiras e torci um pouco, pincelei com gema de ovo e levei ao forno pré-aquecido a 180ºC por 15 a 20 minutos.

Vol au vents

Ontem decidi finalmente usar a minha massa folhada que estava no congelador, sou fã de salgadinhos e quando envolve marisco e ovas de lumpo então... decidi fazer uns "vol au vent"
Fiz uns baixinhos porque tinha pouca massa :(
Muito fácil, é só juntar peçinhas de cortar massa com molde circular com dois tamanhos de diferença entre eles...eu por acaso uso os meus para a argila, mas estão limpinhos, dei mais uma lavadela rápida e prontinhos estão para ser usados aqui
Liga-se o forno antes de começar a fazê-los
Corta-se dois círculos do mesmo tamanho, fura-se um deles com um círculo de dois tamanhos abaixo, e vai o círculo furado por cima do liso, o círculo restante (o mais pequeno) servirá como tampa, é cozido separadamente
Para se obter uns "vol au vents" mais altos é só colocar 3 a 4 círculos "furados" ou sem o meio por cima do círculo liso
Pincela-se tudo com gema de ovo, ou o ovo inteiro batido 
Vão ao forno a 180ºC por 15 a 20 minutos ou até estarem douradinhos
Prepara-se o recheio. 
Dá-se um toquezinho no centro de cada "vol au vent" para ceder 

Enche-se cuidadosamente cada um e põe-se a tampinha ligeiramente de lado por cima
:)



Prawn, potato and egg mayo

Nice sunday over here, its quiet, a bit cold...perfect to do a quick meal and hit the bed watching something nice on tv
And that's just what i did...
...made something that my mom used to do to take to the beach.
All i needed was this:







Some fresh cooked prawns i had on the fridge, about 300 gr
4 eggs, 3 to boil and one to make the sauce (mayo)
1 lemon, 2 big potatoes.





Then just get a small bowl, a wooden spoon, refined salt, vinegar, olive oil and mustard.





Chop the potatoes in small cubes
 Put them in a pan with water and boil them. 
In another pan put three eggs and boil them as well, it should take 15 minutes after the water is boiling to get them done. I'll get a chart for boiling food as well, dont worry
Now, while those are on the stove, get the remaining egg and separate the yolk from the egg white, we are only going to use the yolk. 
Put the yolk in the bowl, one teaspoon of good mustard and mix it well, now cut the lemon in half and drop a few drops on the egg mix, mix it well, and start dropping it inside the egg mix in a very small and thin thread.

drop a small quantity and stop to see if your cream as a consistency that when you pass the wooden spoon through it you can see the bottom of the bowl like this
Keep pouring the olive oil until you get the amount that you need, remember that this is a recipe for one to two persons.
Keep an eye on the stove.
When you think you have enough of home made mayonnaise mix, drop the rest of the lemon juice, and season it with salt and vinegar (you can skip the vinegar if you want beacuse lemon is just fine, especially for those who have stomach problems)
Peel the shrimp and dice them
When the eggs are boilled, get them off their shells and cut them in slices
Get a deep plate or bowl and start alternating layers of potato, egg, and prawns
Pouring the mayo on top of all in the end
You can also mix some chopped parsley in
Bon appetite